Hoe duur is vochtbestrijding

Als er iets niet tof is zijn het vochtproblemen in uw bedrijf. Het is vereist om het vochtprobleem zo vlot als kan te bestrijden. Te veel vochtigheid in huis kan zorgen voor permanente schade en biedt een nest voor ongedierte en schimmels. Er zijn meerdere manieren om vocht in uw woning te bestrijden, afhankelijk van de omstandigheden.
In dit artikel praten we over wat de kosten zijn van vochtbestrijding.

Vochtbestrijding

Als eerste moeten we vochtoverlast in uw bedrijf rangschikken in diverse onderdelen om een beter beeld te krijgen bij de categorie vochtbestrijding en de tarieven hiervan:
• Wateroverlast – onder andere het onder water staan van een kelder in huis
• Indringend vocht – bijvoorbeeld vochtplekken in plafonds of muren
• Condensatie – bijvoorbeeld condens op de ramen
Wat zijn de kosten voor het beëindigen van condensatie in huis : Condensatieproblemen in huis zijn meestal vlot te verhelpen en dat tegen geringe kosten. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door onder andere een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan bijvoorbeeld eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimten. of breng een ventilatierooster aan voor een meer permanente uitkomst.
Vochtvreter
De kosten van een vochtvreter verschillen tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt zonder geluid en gebruikt geen elektriciteit. Wanneer je een ventilatierooster moet laten stationeren verschilt dit sterk in prijs en is het vooral sterk afhankelijk van de ruimte waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het dak, kozijn, spouwmuur).

Doordringend vocht

Kosten oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt meestal voor in de wanden van een woning die rechtstreeks zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben heel wat te doorstaan door de natte weersomstandigheden in Holland.
De aanleiding van dit doordringende vocht is meestal te aan voegwerk wat verouderd is en of een waterdoorlatend wordende steen. Daarom trekt het vocht van buiten eerder in de steen. Correct ventileren alleen is geen optie meer en vocht hoopt zich op in de muur en dringt door.
Een goede oplossing hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de muur vochtwerend wordt maar wel blijft ‘lucht blijft ademen’. De kosten van een voorgevel impregneren vallen best mee, met bedragen vanaf vijf euro per m2 kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding. Volgens sommige mensen is kunststof vochtwerend. Maar op Verbouwkosten.com kun je zien dat dat niet klopt in de letterlijke betekenis van het woord, maar kunststof kan wel erg goed tegen water en condensatie. Kunststof zal nooit rotten.

Lekkage

Indien het doordringend vocht een afwijkende aanleiding heeft dan de weersinvloeden kan het onder andere zijn dat er een waterleiding lekt in de buitenwand. Deze lekkage moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een gedeelte van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)
De kosten van een afvoer herstellen in een muur zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen vertellen is dat iemand die deze klus goed zou moeten kunnen verrichten tussen de dertig en vijftig euro per uur zal kosten exclusief gebruikt bouwstoffen.

Wateroverlast

Wat zijn de kosten voor het beëindigen van wateroverlast. Als je hinder hebt van een kelder die is ondergelopen of bodemwater dient er ook zo vlug mogelijk voor een oplossing worden gezorgd. De aanleidingen voor deze kwesties zijn divers. Voor problematiek met dit karakter is het altijd nodig een professional het op te laten lossen.
Over het kostenplaatje valt niet veel te zeggen, wel wordt dit meestal compleet of gedeeltelijk verzekerd door de verzekeringspolis.