BBQ in je eigen tuin organiseren

Heb je plannen om in de zomermaanden een barbecue te organiseren voor je familie en vrienden? In dit artikel vind je een aantal tips om er een geslaagde barbecue van te maken. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het organiseren van een barbecue, daarom is het van belang om alles goed op een rijtje te hebben zodat je zelf weinig omkijken hebt en iedereen kan genieten van het mooie weer in een comfortabele loungeset!

 

Planning

Ten eerste is de planning van groot belang. Zorg dat je tijdig weet wanneer je de barbecue gaat geven zodat je de mensen uit kunt gaan nodigen. Inventariseer wat iedereen graag lust, en zorg ervoor dat je tijdig weet wie er allemaal komen. Hier kun je de inkopen op aanpassen om zo de restjes te minimaliseren. Zorg er ook voor dat je een geschikte barbecue hebt en het vlees hebt besteld bij de slager of bij een andere organisatie die de barbecue voor jou uit handen neemt. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kun je zelf ook meer genieten.

 

Aankleding

De aankleding zorgt voor sfeer tijdens de barbecue. Ga je voor chique, of bedenk je een thema voor iedereen? Denk bij aankleding ook aan het aantal stoelen dat je nodig hebt, of het aantal zitplekken die je nu al hebt kunnen creëren met de tuinmeubelen die al in je tuin staan. Denk er ook aan dat het ’s avonds donker wordt en je elkaar nog wel wilt kunnen zien, dus denk aan verlichting. En natuurlijk muziek. Met muziek zet je de sfeer neer en zorg je ervoor dat iedereen kan genieten. Met een schuifpui haal je buiten naar binnen en creëer je vaak een stukje meerwaarde. Op Schuifpuiprijzen.nl zie je dat steeds meer mensen deze verbinding tussen huis en tuin belangrijk vinden.

 

Menukaart

Iedereen heeft een andere smaak qua vlees. Zorg dat je voldoende in slaat en genoeg drank in huis hebt voor de hele avond. Zorg ook voor voldoende stokbrood en andere salades zodat er voor ieder wat is. Zorg dat het vlees vers is om gebakken te worden!